Et energisk Østerrike vinner og gjør Lewandowskis Polen til det første laget som ryker ut av EM 2024

Østerrike styrket sitt håp om å nå åttedelsfinalene i EM ved å slå Polen 3-1 på fredag og dermed eliminere polakkene i gruppespillet.

Gernot Trauner, Christoph Baumgartner og Marko Arnautovic scoret for Østerrike, mens Krzysztof Piatek utlignet for Billige Polen fotballdrakter i første omgang.

Robert Lewandowski, som gikk glipp av Polens første kamp mot Nederland på grunn av en skade, kom inn i andre omgang, men klarte ikke å gjøre seg gjeldende, og fikk en advarsel etter bare fem minutter på banen.

“Vi er deprimerte over dette resultatet, men vi har fortsatt én kamp igjen i gruppen, og vi må gjøre vårt beste for å prøve å ta tre poeng, sier Lewandowski til polske TVP Sport.

Polens små sjanser til å overleve gruppespillet forsvant timer senere, da Nederland og Frankrike spilte uavgjort 0-0, noe som sørget for at polakkene ender sist i gruppe D med én kamp igjen.

Østerrike, som nettopp hadde tapt mot Frankrike fotballdrakter barn, kom knallhardt ut og tok ledelsen etter ti minutter da Trauner headet inn et innlegg fra Philipp Mwene.

Polakkene kjempet seg tilbake og utlignet like før halvtimen var spilt, da Piatek satte inn en retur fra kloss hold.

De polske fansen jublet da Lewandowski, som er polsk rekordscorer, steg opp fra benken et kvarter ut i andre omgang for å debutere i EM 2024, da han erstattet Adam Buksa i angrepet.

Kapteinen hadde imidlertid en skuffende kveld i Berlin. Han fikk gult kort nesten umiddelbart etter en tøff tackling på Philipp Lienhart, og to minutter senere kunne han se Østerrike ta ledelsen igjen da Baumgartner plukket opp en utmerket pasning fra Alexander Prass og satte inn 2-1.

Denne gangen hadde ikke Polen krefter til å svare.

Arnautovic avgjorde kampen for Østerrike fra straffemerket etter at Polens keeper Wojciech Szczesny felte Marcel Sabitzer i straffefeltet i det 77. minutt.

Baumgartner sa at laget følte presset etter tapet mot Frankrike, som brøt en rekke på syv kamper uten tap for Østerrike.

“For å være ærlig var det mye press på oss, sa Baumgartner. “Vi er virkelig lettet. “

Lewandowski skadet en lårmuskel under oppvarmingen før turneringen og sto over Polens første kamp i EM. Han var ikke i startoppstillingen mot Østerrike, men sa på fredag at han var ok og “jeg føler ingen smerte i det hele tatt”.

Landslagstrener Michal Probierz sa at han sendte Lewandowski på banen i et forsøk på å gjenvinne momentum med stillingen 1-1.

“Vi ønsket å bryte gjennom det østerrikske forsvaret i andre omgang. Det er synd at vi ikke scoret først, sa Probierz.

Østerrike, som har tapt og vunnet, møter Nederland på tirsdag.

Frankrike venter Polen Marokko Fotballdrakt, som tapte to ganger, i siste runde av gruppespillet.